Salı, Nisan 30, 2024

Google Chrome’a ‘Otomatik Sekme Gruplama’ Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji ve yazılım devi Google, yakın zaman içerisinde internet tarayıcısı Chrome’a devrim yaratacak bir güncelleme getirecek ve bu güncelleme içerisinde birbirinden muhteşem yenilikler alacak. Bunlardan en büyüğü sekme karışıklılığını giderek Gruplanmış Sekmeler özelliği olacak.

Gruplanmış Sekmeler ile birlikte uzun süre kullanmadığınız sekmeler otomatik olarak internet ile olan bağlantısını koparacak ve böylelikle daha hızlı internet deneyimi yaşayacaksınız. Şirket bu Gruplama özelliği yapay zekaya devrederek türlere göre otomatik gruplama yapmayı hedefliyor.

collapsing tab group gif
Google Chrome'a 'Otomatik Sekme Gruplama' Geliyor 3

Bu özellik, sekmelerinizi etiketlemenize ve gruplamanıza olanak tanır ve sonunda sekme gruplarını daraltmanıza ve genişletmenize, sonunda sekme çubuğunu düzene sokmanıza izin verir. Google şimdi, sekmeleri yönetme zorunluluğunu ortadan kaldırmak için otomatik olarak sekme grupları oluşturmaya bakıyor.

tab groups autocreate
Google Chrome'a 'Otomatik Sekme Gruplama' Geliyor 4

Bu özellik şu anda Chrome Canary 87’de, Sekme Grupları Otomatik Oluşturma bayrağının arkasında bulunmaktadır. Bu özelliği etkinleştirmek için Chrome arama çubuğunuza chrome://flags yazmanız ve ardında ilgili isimdeki bayrağı aktif etmeniz gerekir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler