Salı, Nisan 30, 2024

OneDrive’a Aile ve Grup Paylaşımı Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şimdiye kadar, bir OneDrive dosyasını bir grup kişiyle paylaşmak istiyorsanız, paylaşmak istediğiniz tüm kişilerin adlarını yazmanız gerekirdi. Microsoft şimdi aile ve gruplarla tek tıklamayla paylaşmayı etkinleştirerek bu deneyimi basitleştiriyor. Bu özelliği kullanmak için önce ailenizi veya arkadaş grubunuzu önceden tanımlamanız gerekiyor.

Ailenizi veya bir arkadaş grubunu şu şekilde kurabilirsiniz:

  • Ailenizi kurmak için family.microsoft.com adresine gidin, ardından Aile grubu oluştur’u seçin ve talimatları izleyin. Not: Grubun tüm üyelerinin bir Microsoft hesabı olması gerekir ve bunlara erişmek için her birinin gruba yaptığınız davetiyeyi kabul etmesi gerekir. (Ayrıca Xbox’ta veya Aile Güvenliği uygulamasıyla bir aile grubu da oluşturabilirsiniz.)
  • Bir arkadaş grubu kurmak için, Outlook.com grubu oluşturma makalesine bakın. Gruplar aile, arkadaşlar, sınıf arkadaşları, çocuklarınızın spor ligi, spor liginiz, eski üniversite arkadaşları, yeni maç gecesi arkadaşları olabilir – bağlantıda kalmak istediğiniz herkes. Not: Ücretsiz veya ücretli bir Outlook hesabına ihtiyacınız olacak.
Family Sharing
OneDrive'a Aile ve Grup Paylaşımı Geldi! 2

Bu yeni Aile ve grup paylaşımı özelliği artık Web için OneDrive’da mevcuttur. Ayrıca, hem ücretsiz hem de ücretli OneDrive tüketici planları ile Microsoft 365 Bireysel ve Aile planları için geçerlidir. Microsoft, bu özelliği 2021 ortasına kadar OneDrive eşitleme istemcisine, Mac’e ve doğrudan Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarından getirecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler