Perşembe, Mayıs 2, 2024

Bir Filme veya TV Dizisine Altyazı Ekleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Altyazılar, birçok insanın film veya dizi izlerken kullandığı şeylerden biridir. Neler olup bittiğini daha iyi anlamak için kullanmaya başladığınızda, bırakmak zor. Yabancı dilde bir film izliyorsanız, altyazı kullanmaktan başka seçeneğiniz de olmayabilir.

Bu makalede, bilgisayarınızdaki filmlere veya TV dizilerine nasıl altyazı ekleyeceğinizi göstereceğiz. Hızlı, kolay ve tamamen ücretsizdir.

Altyazı Kullanmaya Başlama Nedenleri

Yabancı dilde bir film izliyorsanız, olayları anlamak için çevrilmiş altyazıları kullanmanız gerekir. Çoğu insanlar için altyazılar, dublaj seçeneğinden daha iyidir çünkü aktörlerin orijinal olmayan seslerini duymak garip gelebilir.

Veya film ve TV dizilerini çevrimdışı izlemek için indirdiğinizde, her zaman altyazı ile gelmezler. Bu yüzden kendiniz eklemeniz gerektiği anlamına gelir ve yapması da kolaydır.

altyazi ekleme

Filmlere veya TV Dizilerine Altyazı Ekleme

Artık filmlere veya TV dizilerine altyazı eklemeyi gerektiğini bildiğinize göre, bunları ekleme işlemine geçebiliriz.

Kaliteli Altyazıları Nereden İndirebilirim?

İndirilen bir filme veya TV dizisine altyazı uygulamadan önce, altyazı dosyası o filme ait olduğundan emin olun ve indirin. Mümkünse, altyazıları filme sahip olduğunuz yerden indirmek en iyisidir. Bu şekilde video dosyanızla senkronize olma olasılıkları yüksektir.

Ancak, aynı siteden indirilebilecek bir altyazı yoksa, altyazıları indirmek için başka web sitelerini kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki üç siteyi öneriyoruz:

  • subscene: İzlemeye çalıştığınız film veya TV şovu nadir veya onlarca yıllık olmadığı sürece, Subscene’de çalışan altyazıları bulmanız neredeyse garantilidir. Altyazılar, işitme engelli kişiler için başlık, dil ve altyazılara göre sınıflandırılır.
  • opensubtitles: Bu, altyazıları bol olan ve bazıları Subscene’de olmayanlar da dahil olmak üzere büyük bir veritabanıdır, ancak reklamlar üzerinde çok ağırdır. Hangi indirme bağlantılarının orijinal ve hangilerinin spam olduğunu anlamaya çalışırken altyazıları indirmek sizi zorlayabilir.
  • turkcealtyazi: İki global sitenin ardından bir tane de Türk sitesini eklemeyi de unutmayalım. Bu sitede detaylı şekilde kategorilere ayrılmış altyazılar bulunmakta ve aklınızda film olmasa bile buradan yeni film bulabilirsiniz muhtemelen. Altyazıyı Türkçe olarak bulabileceğiniz geniş bir veritabanına da sahiptir.

altyazi ekleme 2

En iyi modern video oynatıcıların tümü çoğu altyazıları destekler. Bu, indirilen bir filme istediğiniz kadar altyazı parçası ekleyebileceğiniz ve altyazı menüsünden istediğiniz zaman bunlar arasında geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir.

Ücretsiz, açık kaynak, çapraz platform ve en yaygın kullanılan video oynatıcı olan VLC Media Player‘ı kullanarak altyazıların nasıl ekleneceğini göstereceğiz. Ancak diğer video oynatıcıların çoğu aynı şekilde çalışır.

Bir Filme veya TV Şovuna Manuel Olarak Altyazı Ekleme

Aynı filme eklemek istediğiniz birden fazla altyazı parçanız varsa, bu en iyi yöntemdir.

VLC’ye altyazı eklemek için kullanabileceğiniz iki manuel yöntem vardır.

Önce video dosyasını VLC’de açın, ardından menü çubuğundan Altyazılar> Altyazı Dosyası Ekle’ye gidin ve eklemek istediğiniz altyazı dosyasını seçin.

altyazi ekleme 4

Diğer bir yöntem, video dosyasını VLC’de açın, ardından altyazı dosyasına tıklayın VLC penceresine sürükleyin ve bırakın.

altyazi ekleme 5

Birden fazla altyazı parçası eklerseniz, bunlar arasında geçiş yapmak için menü çubuğundaki Altyazılar seçeneğini kullanın.

Bir Filme Otomatik Olarak Altyazı Ekleme

Bir filme altyazı eklemenin en kolay yolu, altyazı dosyasına ve video dosyasına tam olarak aynı adı verin (biçim uzantısı hariç). Ardından her iki dosyayı da aynı klasörde tutun. Filmi VLC gibi bir medya oynatıcıda açtığınızda, videoyla birlikte altyazıları otomatik olarak yükler.

Yani video dosyanızın adı:

The.Abyss.1989.BluRay.1080p.x264.mp4

Ardından, altyazı dosyasının adlandırıldığından emin olmanız gerekir:

The.Abyss.1989.BluRay.1080p.x264.srt

Altyazı dosya adınıza belirli bir dil eklemenize izin vermediğinden, bu yöntem yalnızca tek bir dilde altyazı eklemek istiyorsanız yapılabilir.

altyazi ekleme 3

Bir filme veya TV dizisine altyazı eklemeyi öğrendiniz, yapamadığınız bir kısım olursa yorumlarda sizleri bekliyor olacağım size iyi seyirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. paralı platformda türkçe altyazı seçeneği yoksa ve torrentlerde altyazı varsa bu altyazıyı paralı platformda açabilir miyim ? torrentlerde altyazı yoksa kendim altyazıyı senkronize olacak şekilde nasıl oluşturabilirim? altyazı oluşturmak için hangi programı önerirsiniz?

  2. işitme engelliyim her filime altyazı koymak istiyorum bir türlü yapamıyorum basit olarak baba sunu indir hangi filmolursa fark etmez öğrenmek icin kısa bir filmde olabilir şu dosyayı indir şu dosyayı şu tuşa basarak yada farenin bir tuşuna basarak şuraya şuraya diye resimli acıklama olsa çok işime yarar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler