Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Buna Değer: Yeni Çıkacak En İyi Korku Filmleri 2024 Tam Liste

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ocak ayı itibariyle en iyi korku filmleri 2024 başlığını atmanın vakti geldi. Liste biraz kabarık olmasına karşın, pek çoğunda başarılı senaryo ve en iyi korku filmi havasını alacağınızı düşünerek listeyi hazırladım.

20. Lisa Frankenstein

Direkt iliklerinize kadar korku hissedeceğiniz seriyi başlara koymak istemedim. Lisa Frankenstein, Zelda Williams tarafından yönetmenliği yapılan, biraz komedi, biraz fantastik korku filmi olarak nitelendirilebilir.

1989 yılında ilk filmi çekilen Frankenstein’in aslında yeni uyarlanmış hali diyebilirim. Bazı insanların en iyi korku filmleri arayışı bazen bu tarz filmler ile sınırlı olabiliyor.

Filmin gösterime giriş tarihi: 9 Şubat 2024

en iyi korku filmleri 2024 1

19. Winnie-the-Pooh: Blood and Honey 2

2023 yılında vizyona giren korku filmi serinin devamı diyebilirim. İlkini izlemediyseniz, oradan başlamak daha mantıklı olacaktır. Winnie the Pooh, Piglet ve Christopher Robin’in geri döndüğün efsane bir film. Ayrıca Tigger ve Owl’da var.

Sevgililer gününde gösterime gireceği belirtilen filmde, bol bol korku, aksiyon, gerilim ve biraz da çirkin arkadaşların yaptığı profesyonel doğramalara şahit olacaksınız. Tavsiye ederim.

Filmin gösterime giriş tarihi: 14 Şubat 2024

en iyi korku filmleri 2024 2

18. Mickey’s Mouse Trap (Mickey’nin Fare Kapanı)

Türkçe’si ile Mickey’nin Fare Kapanı adını taşıyan bu korku filmi, bir grup gencin başına geleceklerden habersiz şekilde şımarık takılmaları ile başlayan, sonrasında o hep alıştığımız şirin Mickey’den bağımsız, atari salonunda mahsur kalmış bir grup insanın başına gelecekleri konu alıyor.

Filmin genelinde aksiyon fena değil. Ancak her korku filminde bir kaç tane başına bir şeylerin geleceğini anladığınız kişiler var ya, işte burada da benzer mantıkta sahnelere şahit oluyoruz. Zaten arkadaşın tipinde meymenet yok. Gerilim müziklerini buradan hissedebiliyorum.

Filmin gösterime giriş tarihi: 1 Mart 2024

en iyi korku filmleri 2024 3

17. Imaginary (Hayali)

Evet, en iyi korku filmleri 2024 listemde gerilim ve aksiyonun aynı anda yaşanıp, iliklerimize kadar hissedebileceğimiz türde olduğunu düşündüğüm 17.sıradaki Imaginary’deyiz.

Filmin başlangıcında çocukluğunun geçtiği eve geri dönen kadının, yaşamış olduğu terk edilmişliği hazmedememiş olacak ki biraz da psikolojik olarak sıkıntıların getirdiği hayali bir arkadaşı baz alıyor. Ancak bu hayali arkadaş aslında hayali değil. Bunu acı şekilde tecrübe edecekler.

Filmin gösterime giriş tarihi: 8 Mart 2024

en iyi korku filmleri 2024 4

16. The First Omen (İlk Alâmet)

Benim çok sevmediğim korku filmi serilerinden birisi. Rahibe olmak için Roma’ya giden bir ablamızın şeytani vücut bulma planları bir anda korkunç karanlıklar ile karşılaşır. Sonra “ben ne yaptım?” diyerek inancını sorgulamaya başlayıp pişmanlık duysa da, iş işten geçmiştir. Deccal Roma kilisesine gelir ve ipin ucu kopar.

Serinin ilk filmi 1976 yılında çıkmıştı ve geliştirilme süreci 2016 yılına dayanıyor aslında. Şimdi ise yılın etkileyici korku filmi serisine girmek için 2024 yılında yeni seri vizyona çıkıyor.

Filmin gösterime giriş tarihi: 5 Nisan 2024

en iyi korku filmleri 2024 5 jpg

15. Radio Silence Monster Thriller

Fotoğrafı görünce aklınıza direkt Çığlık filmi gelebilir. Doğru yerdesiniz. Radio Silence’nin yönetmenlerinden Matt Bettinelli ve Tyler Gillet, 2024 yılına yeni bir korku filmi ile giriyor.

Çığlık serisinden elde ettikleri başarıyı devam ettirmek istedikleri için, benzer bir konseptte korku dolu yeni bir film hazırladılar. Filmin oyuncu kadrosunda Çığlık serisinin yıldızı Melissa Barrera yer alıyor. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir korku filmi.

Filmin gösterime giriş tarihi: 19 Nisan 2024

en iyi korku filmleri 2024 6 jpg

14. Alien: Romulus (Uzaylı Romulus)

Serinin 7. filmine hepiniz hoş geldiniz. Alien serisi 2024 yılında hiç olmadığı kadar aksiyon dolu olarak geri dönüyor. Biraz mide kaldıran, fazlaca gerilim içeren Alien: Romulus, yönetmen Fede Alvarez imzası taşıyor.

Diğer filmlerde olduğu gibi, bu filmde de farklı evrenlere gidip geleceğiz. İntikam mı, yoksa doğuştan gelen yok etme isteği olan uzaylıların yok etme isteği mi dersiniz bilmiyorum ama beklemeye değer.

Filmin gösterime giriş tarihi: 16 Ağustos 2024

13. TRAP (Tuzak)

Bir psikolojik gerilim ve korkunun birleşimi olan Trap, eğer anksiyeteniz yüksek seyrediyorsa daha da kötüye götürebilecek örneklerden birisi diyebilirim. En iyi korku filmleri 2024 listesinin 13.sırasına koymamdaki nedenlerden birisi de bu.

Warner Bros imzalı Trap, oyuncu kadrosunu henüz açıklamazken iddialı bir kadro ile geleceğine eminim.

Filmin gösterime giriş tarihi: 2 Ağustos 2024

12. A Quiet Place: Day One (Sessiz Bir Yer: Birinci Gün)

Serinin üçüncü filmine hoş geldiniz. İnsanların aslında günlük gülistanlık hayatlarının bir anda uzaydan gelen yaratıklar ile alt üst oluşunun canlandırıldığı A Quiet Place: Day One, biraz acımasız ve bir o kadar da eziyet dolu korku filmi diyebilirim.

Eğer aksiyon dolu bir korku filmi arayışınız varsa, mutlaka bu seriyi de not defterinize kaydetmenizde fayda var.

Filmin gösterime giriş tarihi: 28 Haziran 2024

11. Beetlejuice 2

Tim Burton yapımı Beetlejuice 2, uzun zaman sonra seyirci karşısına geçiyor. Uzun dediğime bakmayın, serinin ilk filmi 30 yıl öncesine dayanırken yine bir Warner Bros imzalı korku filmi olacak. Belki de pek çoğunuz 80’lerin efsanesini izlemiş olabilirsiniz.

Filmde biraz olağan üstü olayların bir araya gelip sizi gerdiği, ancak diğer filmler kadar ürkütücü olmadığı konusunda uyarılarımı da eklememde fayda var.

Filmin gösterime giriş tarihi: 6 Eylül 2024

10. Smile 2 (Gülümseme 2)

İki yıl sonra serinin yeni filmi ile karşımıza çıkan Smile 2, kişilerin kontrolünü ele geçiren bir güç tarafından istenmeyen olayların yaşanmasına sebebiyet vererek bol aksiyon ve gerilime sahip.

Özellikle şu filtremsi gülüşlerin sonu hiç iyi bitmiyor. Ancak en iyi korku filmleri 2024 listesinde de kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum. Aşağıdaki yayınlanan fragmanı izleyerek siz karar verin.

Filmin gösterime giriş tarihi: 18 Ekim 2024

9. Terrifier 3 (Korkunç 3)

Palyaço Art efsanesi 2024 yılında geri geliyor dostlar. Hikâyenin ayrıntıları henüz netlik kazanmış olmasa da, çok fazla vahşet içeriyor. Biraz bana testereyi andırdı nedense.

Ancak traileri biraz eleştiriyorum. Noel baba kılığında eve hediye bırakma ayağı ile giren karakter, arkasındaki çocuğu görüp eline baltayı alarak küçük çocukları alet etmiş olmaları hiç iyi değil. Ama korkunç mu? sonuna kadar.

Filmin gösterime giriş tarihi: Ekim 2024

8. Nosferatu

Ellen adındaki genç bir kadının başına gelecek olayları canlandıran film, peşine düşen bir vampirden kaçma hikâyesini tamamlıyor. Robert Eggers imzalı olan korku filmi, 2024 yılında seyirci ile buluşacak.

Kadro sağlam bu arada. Willem Dafoe, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Ralph Ineson bulunurken, yine anksiyeteyi epey zıplatacak türden diyebilirim.

Filmin gösterime giriş tarihi: 25 Aralık 2024

en iyi korku filmleri 8

7. Baghead

Film şekil değiştiren bir cadı ile karşılaşan Kevin adındaki masum bir abiyi konu alıyor. Hani bazı filmlerde iki tane tip vardır ya bile bile belaya bulaşırlar ama korkmazlar. Bu filmde de yine iki kadın karakter buldukları anahtar ile karanlık bir odaya girerek karşılaştıkları karakterin Kevin ile birleşmesi ve onu alt etmesini işliyor. Kapak fotoğrafındaki tipten zaten olayı biraz anlayabiliyoruz.

Eğer anlık aksiyon, hızlı kalp atışları ve korku istiyorsanız, Baghead listenizde kesinlikle olmalı.

Filmin gösterime giriş tarihi: Eylül 2024

6. The Crow Reboot

1994 yılı yapımı olan The Crow, 2024 yılında yeniden uyarlanarak seyirci karşısına geçiyor. O dönemlerde Brandon Lee tarafından canlandırılan Eric Draven rolüne adım atıldığını görüyoruz.

Ayrıca Jason Momoa’nın bulunduğu film James O’Barr’ın çizgi romanından uyarlanarak hazırlandı. Karga arkadaşımız genellikle sıkıntılı insanlara yardımcı olan, katillerden intikam alan ve doğaüstü güçleri olduğundan ölümsüz ve kanunsuzdur.

Filmin gösterime giriş tarihi: Ekim 2024

 

5. Dust Bunny (Toz Tavşanı)

Filmin başrolünde Mads Mikkelsen varsa o filmin kötü olma ihtimali çok düşüktür. Biraz korku filmi, biraz Hannibal buluşmasını yansıtan Dust Bunny, yatağının altındaki canavarı öldürmesi için komşusundan yardım isteyen genç bir kızı konu almış.

Ancak filmin henüz gösterime giriş tarihi belli değil. Bu konuda bir gelişme olduğunda mutlaka güncellemesini yapacağım.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

en iyi korku filmleri 5

4. Immaculate (Kusursuz)

Henüz IMDB üzerinde bile görsellerinin bulunmadığı, keşfetmeye açık bir korku filmi diyebilirim. Aslında biraz erotik gerilim ya da psikolojik gerilim filmi havasında diyebilirim.

Hikâyede Sweeney isimli karakterin İtalyan manastırına giderek, karanlık sırların saklı olduğunu öğrendikten sonra yerinde durmayışının sonuçlarını ele alıyor.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

en iyi korku filmleri 4 jpg

3. Never Let Go (Asla Bırakma)

Halle Berry’nin rol aldığı 2024 korku filmi Never Let Go, korku konusunda deneyimli yönetmen olan Alexandra Aja yapımı. Hikâyede yıllardır kötü bir ruh tarafından işkence gören aileyi konuk alıyor.

Ailenin içerisindeki çocuklardan birisi bu kötülüğün gerçek olup olmadığını sorgulamaya başlaması ile işler daha da kötü boyutlara ulaşıyor.

En iyi korku filmleri 2024 listesinde 3.sıraya yazdım çünkü aksiyonu, gerilimi ve korku seviyesi bol olarak not düşebilirim.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

en iyi korku filmleri 3

2. Salem’s Lot (Salem’in Lotu)

2022 yılında gelmesi beklenen Salem’s Lot biraz gecikti. Stephen King’in 1975’deki romanına yeni bir bakış açısı getirilerek hazırlanmış.

İlginç bir vampir ve yakaladığı insanların ortadan kayboluşu. Ne kadar ilgimi çekti bilmiyorum ama, korku filmleri 2024 listesinde olması gerektiğini düşündüm.

Filmin gösterime giriş tarihi: Kasım (2024)

The Strangers Trilogy (Yabancılar Üçlemesi)

The Strangers filmleri akıllı ve seyirciyi bağlayan seriler olarak bilinir. Yeni üçlemenin her bölümün nasıl ve nerede yayınlanacak henüz bilinmiyor ama, güzel bir korku deneyimi yaşayacağımız kesin.

Hele aşağıdaki bölüm 1 fragmanını izlerken kadını sürekli yönlendiresim geliyor ama, günün sonunda “film abi” diyorsunuz. Güzel bir korku filmi deneyimi diyebilirim.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

FİNAL: Witchboard

En iyi korku filmleri 2024 serisinin finaline Witchboard koydum. Aslında başta kararsız kaldım ama, hak ettiğini düşünüyorum en azından. Emily isimli ablamız, nişanlısı ve arkadaş grubu ile birlikte Fransız mahallesinde hayatları normal şekilde bir kafe açıyorlar.

Ancak Emily rahat durmadığı için, eskiden ruhların çağırıldığı bir sarkaçlı bir tahta bulur ve ipler orada kopar. Keşke hiç ellemeseydim dese de, iş işten artık geçmiştir.

Olarların ilerleyen zaman dilimlerinde Emily ruhunu tehlikeye atacak oyunların içerisinde bulur kendini. Korku filmi konusunda listeye mutlaka Witchboard’da eklemelisiniz.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

BONUS: Wrong Turn: Final Chapter

Wrong Turn 2003 yılına dayanan korku filmi serilerinden birisidir. En son 2021 yılında çıkan filmden 3 yıldır ses seda yoktu. Şimdi son bölüm adını verdikleri seri baya baya başarılı diyebilirim.

Eğer gece saat 01:00’dan sonra korku, gerilim, bol aksiyon ve “k*an gövdeyi götürsün” mantığında bir film arıyorsanız, isminden anlaşılacağı üzere Wrong Turn listenizde mutlaka ilk 3 sırada olmalı.

Aşağıdaki traileri izledikten sonra hak vereceğinizi düşünüyorum.

Filmin gösterime giriş tarihi: Henüz netleşmedi (2024)

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

15 YORUMLAR

  1. En sevmediğim kategori korku filmi serisi. Garez ve Teksas katliamı izledikten sonra matematikte çarpım tablosunu unutmuştum. Gereksiz bir aksiyon 😀

  2. Orda en sevindiğim çıkacak olan film sessiz bir yer 3 çok iyi ya bide ailen ama uzay da geçiyor saçma olur gibi öbürleri filmleri bazıları şehirdeydi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler