Cuma, Nisan 26, 2024

Instagram, ‘Threads’ Adında Bir Mesajlaşma Uygulaması Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu uygulama en yakın arkadaşlarınızla durumunuzu, konumunuzu ve daha fazlasını paylaşmayı teşvik ediyor; Facebook, kullanıcılar ve en yakın arkadaşları arasında sürekli ve samimi bir paylaşımın teşvik edilmesini amaçlayan, Threads adlı yeni bir mesajlaşma uygulaması geliştiriyor.

Instagram’a eşlik eden bir uygulama olarak tasarlanan Threads, kullanıcıları Instagram’ın yaratıcı araçlarını kullanarak daha tipik metin, fotoğraf ve video iletilerinin yanı sıra konumlarını, hızlarını ve pil ömrünü arkadaşlarınızla otomatik olarak paylaşmaya davet eder. Instagram’daki “yakın arkadaşların” listesi ile paylaşmak için tasarlanan uygulama şu anda Facebook’ta dahili olarak test ediliyor.

Instagram yorum yapmayı reddetti.

Mayıs ayında Instagram, 2017’in sonlarından beri geliştirdiği bağımsız bir mesajlaşma uygulaması olan Direct üzerinde çalışmayı bıraktı. O zamanlar yöneticiler, beta test cihazlarının ınstagram ile bir mesaj göndermek istediklerinde ikinci bir uygulama arasında geçiş yapmak zorunda kaldıklarını söyledi ancak şirket, yeni mesajlaşma deneyimleri oluşturmakla ilgilenmeye devam ettiğini belirtti.

facebook messenger ile ilgili görsel sonucu

Mesajlaşma konusunda çalışan Instagram çalışanları, ana şirket ile ödüllü satın almaları arasındaki daha geniş bir konsolidasyonun bir parçası olarak bu yılın başlarında Facebook Messenger ekibine taşındı.

snapchat ile ilgili görsel sonucu

Yakın arkadaşlarınız etrafında oluşturulan bir mesajlaşma uygulaması daha popüler olabilir. Bugünlerde Snapchat kullanıcılarının sağlıklı bir bölümü için zaten olan şey bu. Raporlar, ortalama Snapchat kullanıcısının uygulama içinde ortalama Instagram kullanıcısının olduğundan daha fazla zaman geçirdiğini göstermiştir. Snapchat’in daha genç kullanıcılar arasındaki güçlü ilgisini çok beğenen Facebook ve Instagram için, Threads rakiplerinin çekiciliğini yitirmek için başka bir çaba gösterebilir.

instagram threads

Gözden geçirdiğimiz ekran görüntüleri, kullanıcılar ve insanlar arasındaki sürekli otomatik paylaşmayı teşvik etmek için tasarlanmış, Instagram’daki “yakın arkadaşlar” listesinde bulunan bir uygulamayı gösteriyor.

Otomatik paylaşmayı tercih edin

Threads, düzenli olarak durumuzunu güncelleyerek arkadaşlarınıza konumunuz, hızınız ve daha fazlası hakkında gerçek zamanlı bilgi verecek. Uygulama şu anda gerçek zamanlı konumunuzu göstermek yerine arkadaşlarınıza “Hareket Halinde” gibisinden durum gösterecek.

instagram yakın arkadaşlar ile ilgili görsel sonucu

Durumunuzu el ile de güncelleyebilirsiniz; ana besleme öğesinde mesajlar ile birlikte görüntülenir. Cep telefonu sensörlerini ve tek dokunuşla durum paylaşımını kullanarak durum paylaşımını otomatikleştirmek için en son çaba. (Status – Durum – adlı bir uygulama 2014’te benzer bir şey denedi ve Danny Trinh’in Ücretsiz uygulaması 2015 yılında başka bir yaklaşım daha aldı.)

instagram ile ilgili görsel sonucu

Threads uygulamasının çekirdeği mesajlaşmaya odaklanmış gibi görünüyor ve Instagram’ın dahili mesajlaşma servisine oldukça benziyor. Arkadaşlarınızdan gelen mesajlaşlar ana ekranda görünüyor; arkadaşlarınızın hangilerinin çevrim içi olduğunu gösteren yeşil bir nokta da bulunuyor. Arkadaşınız yakın zamanda bir hikaye yayınladıysa, bunu Threads uygulaması içinden de görebilirsiniz. Threads ayrıca fotoğraf ve video çekmek ardından bunu yakın arkadaşlarınıza göndermek için kullanabileceğiniz bir kameraya sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler