Cumartesi, Mayıs 18, 2024

iOS 17 için İlk Güncelleme Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS işletim sistemi için yeni güncellemeler bir bir kullanıcılara sunuluyor. Son sürüm iOS 17 üzerine şimdi de bir ara güncelleme yayınlandı. Yayınlanan ara güncelleme iOS 17.0.1 olarak geçiyor ve kullanıcılar için de bir hayli önem arz ediyor. Zira yeni güncellemenin sürüm notlarına baktığımız zaman güvenlik için sunulmuş olan güncellemelerden biri olduğunu görüyoruz.

iOS 17.0.1 Serisinden Sonra Bir Başka Güncelleme de Geldi

Yeni sürüm güncellemesiyle beraber kötü amaçlı yazılımların rastgele kod yürütmesine neden olan bir WebKit açığı giderilmiş oldu. Söz konusu güvenlik açığı kullanıcıları etkileyebileceğinden, Apple’ın bu sürümün yüklenmesini önerdiğini de belirtelim.

Eğer iOS 17 işletim sistemine geçmişseniz, bu durumda mutlaka yeni sürüme yükseltme yapmanızı tavsiye ederiz. Bunun dışında güncellemenin ekstra bir yenilik sunmadığını da söyleyelim. Odak, güvenlik açığının kapatılması.

iOS 17.0.2

Mevcut sürüm güncellemesi bir yana, yeni iPhone 15 akıllı telefonları için de bir güncelleme yayınlandı. iOS 17.0.2 versiyonu olarak geçen bu güncelleme de herhangi bir yenilik sunmuyor. Yeni modeller için gelen ara güncelleme Buna göre söz konusu güncelleme ile hata düzeltmeleri, veri akışı sırasında yaşanan sorunlar ve çeşitli güvenlik düzenlemeleri yapılıyor.

Yeni gelecek olan güncelleme de bir ara güncelleme olacağı için çok büyük yenilik olacağını düşünmüyoruz. Bu güncellemelerin pil süreleri ve performans üzerinde ne kadar etkili olacağı ise testlerden sonra belli olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler