Salı, Nisan 30, 2024

Tek Bir Yapay Zeka Aracıyla Yüzünüzü 3 Boyutlu Yapabilirsiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sıkıldınız mı? Tabi ki. Dün okullar açıldı ve sıkıcı bir pazartesi günü geçirdiniz. Peki tek bir yapay zeka aracı kullanarak yüzünüzü 3 boyutlu hale getirmeniz bu duruma faydalı olabilir mi? Bilemiyorum.

Bugün internet üzerinde gezinirken bulmuş olduğum bu yapay zeka yazılımı ile birlikte yüklediğiniz resimde tespit edilen yüz 3 boyutlu bir şekilde yükseltilerek dolduruluyor ve isteğe bağlı şekilde .obj dosyası olarak indirilebiliyor.

Bu yapay zeka yazılımı Nottingham Üniversitesi ve Kingston Üniversitesi’nden yapılan bazı normal araştırmaların bir sonucu olarak ortaya çıkmış. Araştırmacılar, çalışmalarını anlatan bir makalede belirttiği gibi “Yüzün 3 boyutlu olarak yeniden yapılandırılması olağandışı bir zorlukta bir bilgisayar işlemidir”. Her detayı belirlemek için genellikle aynı nesnenin/yüzün farklı açılardan birden fazla resmi gerekir. Fakat araştırmalarla birlikte yüzün 3 boyutlu şeklini tek bir fotoğraftan hızla çıkarmak için bilgisayara yapay zeka sistemi öğretilebildi.

Peki bu yapay zeka sadece bu pazartesi sıkıntısını geçirmek için mi kullanılabilir? Tabi ki hayır. Örnek olarak giriş seviyesinde bir oyun yapımcısı iseniz ve oyununuza gerçek hayattan gerçek yüzler eklemek istiyorsanız basit bir şekilde bu aracı kullanabilirsiniz. Araca ulaşmak için buraya tıklayabilir ve istediğiniz bir .jpg resim yükleyerek bu yapay zekayı deneyebilirsiniz.

Ek olarak aşağıdaki videoya da ekledim şekilde .obj dosyasını indirip istediğiniz işlemde kullanabilirsiniz. Ben indirdikten sonra basit bir şekilde 3D Builder uygulaması ile birlikte kontrol için kullandım. Basit bir şekilde bu aracın amacı bu şekilde. Eğer kullanım hakkında bir sorunuz olursa yorum alanından sorabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler