Salı, Nisan 30, 2024

Turkcell 10 Gbps Hız Güncellemesini Tamamladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuan ki Türkiye şartlarında 10 Gbps bir hızın mümkün olacağını söylesem herkes bana bir tarafı ile gülebilir. Ancak Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre 10 Gbps internet hızı ve alt yapısı hazır olduğu gibi, ev kullanıcıları bu hızlara erişebilecekler. Peki bu hızlara nasıl ulaşacağız ?

Bireysel Müşteriler İçin Özel Paket

Turkcell ekibi 10 Gbps’lik fiber internet paketlerini çok yakında bireysel müşterilerine sunacağını açıkladı. İsteyen kullanıcılar fiber alt yapı bulunan evlere 10 Gbps’lik paketler halinde geçiş yaparak kullanabilecek.

İnternet konusunda ülkece kanayan yaralarımızın olmasına rağmen, bu hızlara ulaşabilmeyi hayal edip durduk. Ancak eğer bu güncelleme ile birlikte hatlarda değişiklikler vaat edildiği hızlara ulaşırsa, gerçekten ortalık karışabilir.

Aynı zamanda bu internet hızını test etmeye kalktığınızda 100 GB‘lık bir oyun dosyasını sadece 96 saniye gibi kısa bir sürede indirebileceğiz. (İnş.) Aynı şekilde Blue-Ray filmleri 19 saniyede, 30 şarkılık müzik albümlerini ise 0.4 saniyede indirebilmemiz mümkün olacak.

turkcell fiber alt yapi 001

Düşük Bekleme Süreleri de Azalıyor

Ülkede download hızları kadar upload hızları da önemli biliyorsunuz. Özellikle yayıncılar bu upload hızları yüzünden yıllardır saç baş yolmaya devam ediyorlar. Firmalar vaat ettikleri download hızlarının zaten yarısını verebilirken, alt yapıda oluşan sorunlardan dolayı verim düşüyordu. Ancak Turkcell‘in alt yapı güncellemesinde düşük bekleme süreleri de kullanıcılara yansımış olacak.

Örnek verecek olursak; VR ile birlikte video içeriklerine göz attığınızı düşünün. Yüksek bant genişlikleri sürekli takılmalar sağlarken, bundan böyle herhangi bir takılma sorunu yaşamadan bu olayların da üstesinden gelebileceğimiz vaat ediliyor.

10 Gbps fiber güncelleme paketi ise çok yakında Turkcell Superonline internet hizmetleri tarafında kullanıma açılacak. Eğer böyle bir pakete geçiş yapmayı düşünüyorsanız, ilk önce müşteri hizmetlerini arayıp alt yapı konusunda bilgi almanızı tavsiye ediyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. TTnet in tekeli bitmediği sürece kimse bu hızı vermez,veremez.Siteye fiber çektirmek için günlerce uğraşıyoruz,neden her binaya mecbur bırakılmıyor,çünkü Türk Telekom para harcamak istemiyor,onların işi sadece para kazanıp hizmet vermemek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler