Salı, Nisan 30, 2024

2022 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar?

Paylaş

silkroad gaminggentr

2022 IMEI kayıt ücreti ne kadar artacak sonunda belli oldu. Her sene belirlenen oranlarda zamlanan kayıt ücretleri, bu sene de hatırı sayılır bir zam alacak gibi gözüküyor.

Merak edenler ya da yurt dışında akıllı telefon getirmek isteyenler için yeni kayıt ücretlerine ve ne kadar zam geleceğine bakalım.

2022 IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Zamlandı?

2021 yılında kayıt ücretine yapılan zam sonrasında kayıt ücreti 2.006 TL seviyesine çıkmıştı.

Fakat 2022’de durum biraz daha farklı olacak çünkü yeniden değerleme oranı, geçen seneye göre çok daha yüksek çıktı. Bu oran %9.11 seviyesindeyken %36.20 seviyelerine kadar ulaştı.

Haliyle yeniden değerleme oranlarının artması, zam oranlarının da artması demek oluyor.

Neyse daha fazla uzatmadan o beklediğiniz kısma gelelim. Bu orana göre yapılan değerlendirme sonrasında 2022 IMEI Kayıt ücreti 2.732 TL seviyesine ulaştı.

2022 IMEI Kayıt Ücreti

Peki yeni fiyatlar ne zaman geçerli olacak? Tabii ki tahmin edebileceğiniz gibi yeni fiyatlar 1 Ocak 2022 tarihinden sonra geçerli olarak karşımıza çıkacak.

Kayıt ücretinin bu seviyelere kadar ulaşması, yurt dışından akıllı telefon alma olayını zorlaştıracak gibi duruyor. Öyle ki telefonu alsanız bile 2.732 TL daha ödeyerek kayıt yapmanız gerekiyor.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti için Bellek Detayları

Yurt dışından telefonu ne kadar avantajlı bir fiyata almanız gerektiğini hesaplamaya bile gerek yok. Ülkemiz satış fiyatıyla yurt dışı satış fiyatları arasında ciddi bir fark olması gerekiyor ki kayıt ücreti eklense bile fark net olarak anlaşılsın.

Sözün kısası yurt dışından telefon getirmek, bütçe değerlendirmesi yapıldığı zaman artık çok mantıklı değil gibi gözüküyor.

Özet

  1. 2021’de IMEI kaydı için ücret – 2.006 TL
  2. 2022’de IMEI kaydı için istenecek ücret – 2.732 TL
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler